Oppskrifter uten egg

En samling oppskrifter for eggeallergikere

27.6.04

Oppskrift: Sjokolademuffins på 30 minutter

Av og til er det greit å kunne trylle frem velsmakende kaker på minst mulig tid. Enten det er uventet besøk, glemte skole- eller barnehagearrangementer eller rett og slett lysten på noe søtt som er motivasjonen, det må ikke ta timesvis å bake noe godt. Muffins er takknemlige å bake. De er raske å bake, de er takknemlige å få til uten egg og ikke minst er de veldig praktiske. Her er en lynkjapp variant av eggfri sjokolademuffins.


  • 400g hvetemel

  • 400g sukker

  • 50g kakaopulver

  • 2 ts salt

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 ss bakepulver

  • 2 ss eddik

  • 1,2dl olje (smaksnøytral olje er best, jeg bruker solsikke)

  • 5dl vann


Forvarm ovn til 200 grader. Bland alt det tørre godt i en bolle. Bland alt det våte godt og tilsett i det tørre under omrøring. Rør godt sammen. Fyll muffinsformer halvt opp med deig. Bakes i ca 15-20 minutter. Oppskriften gir 24 store muffins. Disse muffinsene blir flate på toppen pga. relativt lite bakepulver, så strengt tatt er dette "cupcakes". Hvis du ønsker mer muffinsaktig utseende er det bare å øke bakepulvermengden eller hive oppi et par teskjer natron.