Oppskrifter uten egg

En samling oppskrifter for eggeallergikere

24.8.04

Oppskrift: Bringbær og honning scones

Når man ikke tåler egg i maten er scones en takknemlig ting å lage. Knapt nok noen oppskrifter inneholder egg og de er både raske og enkle å bake. I helgen prøvde jeg meg på en egenkomponert variant som var veldig god.

Oppskriften gir 8 store eller 12 små scones:


  • 430g hvetemel

  • 60g honning

  • 60g smør eller vegetablisk olje

  • 2ts bakepulver

  • Revet skall av en halv sitron

  • 2,5dl Biola Bringbær (alternativt kan du bruke surmelk, cultura eller kefir samt en håndfull bringbær)

  • En håndfull rosiner eller nøtter hvis du har


Forvarm ovn til 200 grader. Smelt smør og bland det med honningen. I en annen bolle blander du sammen hvetemelet og bakepulveret (NB! blandes godt). Rør inn smør og honningblandingen i melet. Bruk en gaffel og jobb det godt inn i melet til det ikke er flere (store) klumper igjen. Hell oppi surmelken og bland forsiktig med hendene til deigen føles riktig. Bland inn sitronskall og evt. nøtter/rosiner. Form sconesene med hendene og legg på en smurt plate. Bakes i ca. 15 minutter (litt kortere hvis du har laget 12 små...)