Oppskrifter uten egg

En samling oppskrifter for eggeallergikere

30.11.04

Chococoloco

Kakene
400g hvetemel
25g bakepulver
175g sukker
25g kakaopulver
250g meierismør
1dl melk
2ss vaniljesukker
50g nøtter (f.eks valnøtter, kan utelates)

Toppingen
100g kokesjokolade
30g smør
1ss vanilje
sukker
Litt melk
Så mye melis som trengs
Revet kokos

1. Bland alt det tørre godt (mel, bakepulver, kakao, sukker, vanilje)
2. Rør inn romtemperert smør
3. Rør inn melk og nøtter
4. Rull ca. 50 kuler av deigen (deigmengde for en kule er omltrent en 1/2 spiseskje)
5. Kulene plasseres på smurt bakepapir (husk litt avstand mellom hver kule)
6. Bakes i ca. 10 minutter på 200 grader (lavere hvis varmluft)
7. Avkjøles på rist. Mens kakene avkjøles lager du topping:

1. Smelt kokesjokolade med litt melk i en gryte (litt melk = høyst et par spiseskjeer)
2. Smelt inn smør
3. Bland inn vanlijesukker og litt mer melk.
4. Rør inn nok florsukker til at toppingen tykner (den skal være "smørbar")

Dekk småkakene med et generøst lag topping og strø over revet kokos. En interessant,
men noe risikabel variant er å brenne den revne kokosen såvidt i en tørr panne. Litt
av dette smaker godt, men blir den for brent smaker det, vel, ille.