Oppskrifter uten egg

En samling oppskrifter for eggeallergikere

24.11.04

Dresdner Stollen

Dresdner Stollen


  • 1 kg hvetemel

  • 200 g sukker

  • 4 pakker tørrgjær (skal tilsvare ca 110g fersk)

  • 500 ml melk

  • 1 ss vaniljesukker

  • noen dråper mandelessens

  • 1 krm muskat

  • 1 krm nellik

  • 400 g usaltet smør

  • 110 g finhakkede mandler

  • 400 g rosiner

  • 200 g korint

  • 250 g blandet appelsin- og sitronskall

  • 500 g marsipan

  • litt mer smør :)

  • Melis



1. Smelt smør, avkjøl
2. Lunk melken
3. Bland gjær og en spiseskje sukker
4. Bland inn den håndlunkne melken i gjær/sukker blandingen. La stå i 20 minutter.
5. I en annen bolle blandes mel, resten av sukkeret, krydderet, vailjesukkeret
og mandelessensen godt.
6. Bland inn smøret
7. Bland inn melk/gjær blandingen
8. Deigen eltes godt for hånd eller i maskin (minst ti minutter)
9. Bland inn rosiner, korint og sitrusskall. Det er viktig at dette blandes godt inn!
10. La deigen heve i en tildekket bolle i noen timer.
11. Del deigen i to eller tre, kna delene godt og kjevle dem ut.
12. Del marsipanen i to eller tre og kjevl ut
13. Legg marsipan oppå deigdelene og fold sammen
14. Etterhev stollenene tildekket på smurt bakeplate i noen timer
15. Bakes i en drøy time på 190 grader.
16. Når de er ferdigbakte tas de ut av ovnen og smøres godt med smeltet smør.
17. Dryss melis over.
18. Avkjøles godt og pakkes inn i plastfolie

Stollen holder seg i minst to uker. Ved servering skives de og strøs med melis.