Oppskrifter uten egg

En samling oppskrifter for eggeallergikere

6.12.04

Daddelkaker

200g dadler
120g sukker
2dl vann
130g meierismør
125g brunt sukker
200g mel
1ts salt
1ts bakepulver
1ts natron
100g havregryn (lettkokte)

1. Dadler, sukker og 3/4 deler av vannet varmes på lav varme i en gryte.
2. La blandingen småkoke til den tykner, dette tar 10-15 minutter. Avkjøl.
3. Bland alt tørt sammen i en bolle (bakepulver, natron, mel, salt, havregryn).
4. Bland sammen romtemperert smør og brunt sukker godt sammen i en annen bolle.
5. Bland det tørre oppi melblandingen gradvis mens du rører godt.
6. Tilsett litt av vannet til du har en fast deig.
7. Rull deigen til en ball og sett i kjøleskapet i 15-20 minutter.
8. Rull den avkjølte deigen ut til en tykk pølse. Skiv ned pølsen i 40-50 skiver.
9. Plasser halvparten av skivene på en smurt plate / bakepapir. Legg på en teskje
daddelfyll på hver skive. Legg så en ny skive på toppen og klem sammen kantene.
10. Bakes på 180 grader i 12-15 minutter