Oppskrifter uten egg

En samling oppskrifter for eggeallergikere

22.2.05

Banan- og Pekanmuffins

Chocolate & Zucchini, en av mine absolutte favorittblogger, har akkurat publisert en nydelig oppskrift på Banan- og Pekanmufins. Dessverre inneholder oppskriften egg, men den så såpass bra ut at jeg har omarbeidet den slik at eggeallergikere også kan spise dette nydelige bakverket.


  • 220 g sukker

  • 130 g smør

  • 2 store og modne banaer

  • 100 ml melk

  • 250 g mel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts natron

  • 1 kopp hakkede og ristede pekan-nøtter

  • 1/2 ts salt



Rør sammen smør og sukker i en stor bolle. I en annen bolle moser du banener og rører inn melken. I en tredje bolle blander du grundig sammen mel, bakepulver, natron og salt. Bland innholdet i de to siste bollene forsiktig og vekselvis inn i smør/sukker-blandingen. Ikke bland for mye, for da kan muffinsene bli for kompakte. Til slutt rører du forsiktig inn pekan-nøttene

Fordel deigen i 18 mellomstore muffins-former. Settes inn i forvarmet ovn (180 grader) og bakes i 30-40 minutter til muffinsene er blitt gyldne.