Oppskrifter uten egg

En samling oppskrifter for eggeallergikere

2.5.05

Mørke gleder

Lørdag for snart to uker siden fant jeg en spennende sjokoladekakeoppskrift i Dagbladets 'Magasinet'. Siden Viestad innrømmet at han hadde rappet oppskriften og omarbeidet den litt så gjorde jeg det samme. Denne kaken var lett å lage eggfri. Dette er en helt fantastisk sjokoladekake men passer nok voksne ganer best. I denne oppskriften er det viktig å bruke skikkelig kvalitetssjokolade!

Bunn:
45g melis
150g romtemperert normalsaltet meierismør
75g malte mandler
1/2 ts salt
2 ss aprikosmarmelade
1/2 ts finrevet appelsinskall
170g mel

Fyll:

250g sjokolade (bruk en kvalitetssjokolade med minst 55% kakao)
250g crème fraîche
65g romtemperert normalsaltet meierismør

Først er det bunnen... Bland mel, melis, mandler, appelsinskall og salt godt sammen i en bolle. Jobb inn smør og marmelade. Ha dette i en 26-30cm springform som er godt smurt. Jevn ut bunnen i formen og stek på 200 grader i 25 minutter.

I mellomtiden lager du fyllet. Smelt sjokoladen på lav varme eller i vannbad. Rør inn smør og crème fraîche. Når bunnen er ferdigstekt heller du fyllet oppi springformen. Kaken bør avkjøles i noen timer i kjøleskap. Best ble den faktisk dagen etter.